De kinesitherapiepraktijk waar correct bewegen in een gezond lichaam centraal staat.

Kinesitherapie: onze specialisaties

iStock-171106754.jpg

Manuele therapie

Binnen onze praktijk worden alle behandelingen met manuele technieken ondersteund, zijnde weke delen technieken, mobilisaties, manipulaties, tactiele feedback en proprioceptieve begeleiding. De patiënt wordt in zijn biomechanisch functioneren geobserveerd, gecorrigeerd en gemotiveerd. Naast de manuele technieken bestaat een behandeling ook uit een actieve inzet van de patiënt: ademhalings- en bewustzijnsoefeningen, spierversterkende functionele oefeningen, optimaliseren van bewegingspatronen.

 

KPNI

In de opleiding Klinische Psycho- Neuro-Immunlogie staat de slogan ‘Het symptoom is nooit het echte probleem’ centraal. Onderliggende oorzaken van het ziektebeeld worden samen met de patiënt in kaart gebracht, mogelijks komend van immuniteitsklachten, psycho-emotionele storende elementen, spijsverteringsproblemen en/of een energieverdelingsstoornis. Vanuit deze inzichten wordt de verdere therapie bepaald. Waar heeft het lichaam een duwtje nodig om zichzelf terug optimaal te laten functioneren? Een eindeloos leerpad dat we graag met onze patiënten bewandelen.

 

Dry needling 

Myofasciale Therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in een verkeerd functioneren van spieren. Hierdoor ontwikkelen zich in de spier pijnpunten met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Om deze pijnen te behandelen worden deze punten onder andere d.m.v. steriele naalden aangeprikt (dry needling) om de spanning in de spieren te verminderen.

 

Bekkenbodem-therapie

De bekkenbodem is de groep spieren die als een hangmatje onderaan in het bekken ligt. Meerdere oorzaken kunnen een malfunctie van de bekkenbodem teweeg brengen. Op het tempo van de patiënt zoeken we uit waardoor ‘het urineverlies’ , ‘de pijnklacht’, ‘de spierzwakte’, ‘de seksuele disfunctie’,… wordt veroorzaakt en bepalen we de beste aanpak. De therapie bestaat uit informatie verstrekken, spierontspanning – of versterking, biofeedback, functionele oefeningen en opvolging bij de hervatting van activiteiten.

 

Pre- en postnatale begeleiding

Tijdens de zwangerschap ontstaat reeds een intense connectie tussen moeder en kind. Hoe de mama zich voelt, zich voedt en zich beweegt beïnvloedt het zijn van de baby. In de prenatale sessies wordt de nadruk gelegd op het zijn van de mama, houdingscorrectie, stabiliteit, versterkende oefeningen en uitleg over het mogelijke verloop van de bevalling met begeleidende oefeningen. Na de bevalling werken we aan het versterken van de core stability in functie van uw doelstellingen.

 

Osteopathie

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, de organen en de weefsels in het lichaam. We onderzoeken in al deze systemen de beweeglijkheid en gaan specifiek op zoek naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt.  Door middel van manipulaties (pariëtaal/visceraal), mobilisaties en spiertechnieken gaan we de oorzaak van de klacht behandelen. Een osteopaat geneest niet maar moedigt het lichaam aan om zelf te genezen.

 

Acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude Oosterse methode om het zelfgenezend vermogen van de patiënt op te krikken. Dankzij de stimulatie van bepaalde acupunctuurpunten in bepaalde combinaties kunnen we zeer goed naar de kern van het probleem werken van lichaam en geest. De energetische component in het lichaam wordt hierdoor behandeld wat zijn positieve uitwerking heeft op fysiologische, energetische en mentale processen.

 

Lymfedrainage AM Vodder

Voor een optimale waterhuishouding in ons lichaam helpt het lymfesysteem om overtollig vocht en afvalstoffen af te voeren. De therapie richt zich op de doorstroming en de zuivering van het lichaamsvocht aan de hand van het opheffen van stagnaties, het verhogen van de immuniteit, het stressniveau verlagen, het hormonale stelsel optimaliseren.

 
 
20180419_082748.jpg
20180524_191544.jpg
peach-5.png